Selecteer werkgebied:

Vervangen van controller en beoordelen van organisatie

De onderneming van Frans komt handen tekort. De onderneming heeft de laatste jaren een groot verloop gehad in het personeelsbestand, met name binnen de administratie. Ook de controller functie is nog niet ingevuld. Daardoor blijven rapportages uit, zijn er achterstanden en moet ook de jaarrekening nog opgeleverd worden. Parallel daaraan is de onderneming in een vergevorderd stadium van de implementatie van een ERP systeem en dient de financiële administratie nog ingericht te worden.

Lees meer

Verbetering van management informatie

Het bedrijf van Heino is in het voorgaande boekjaar geconfronteerd met een fors verlies. De bank is bereid een gedeelte van het verlies te financieren maar eist wel maandelijks voorzien te worden van rapportages. Het is onduidelijk hoe deze rapportages eenvoudig en volledig opgesteld kunnen worden.

Lees meer

Aanpassen interne organisatie naar controleplicht

De onderneming van Robert realiseert jaarlijks een forse groei waardoor zij naar verwachting volgend jaar controleplichtig wordt. Robert heeft van concullega’s meegekregen dat hiervoor wel wat aanpassingen binnen de organisatie nodig zijn.

Lees meer

Rentederivaten & -swaps: waar is het overzicht?

Bart en Freek nemen het loonbedrijf van hun ouders over. De bank adviseert een renteswap bij een grote investering die ze doen. Toch moeten de broers in de jaren erna regelmatig nieuwe limieten accepteren en ze raken het overzicht kwijt. Bart en Freek schakelen onze specialisten in die jaren ervaring hebben met derivaten en swaps.

Lees meer

Managementadvies: zo houd je grip op de zaak

De twee eigenaren van het bedrijf Frijters hebben elk hun eigen taak. De onderneming heeft meerdere activiteiten en beide heren zijn vaak op reis. Regelmatig overleg valt dan ook niet mee. Exitus organiseert een structureel managementoverleg waarmee nu grip op de zaak wordt gehouden.

Lees meer

Meer inzicht in liquiditeiten

De economische crisis raakt alle gelederen van de samenleving. Zo ook Erik, die een boomkwekerij heeft. Zijn onderneming komt in bijzonder beheer terecht en één van de voorwaardes die de bank stelt, is dat de ondernemer een maandelijkse liquiditeitsprognose opstelt. Hij vraagt Exitus om hierbij te ondersteunen.

Lees meer

Een conflict binnen de maatschap

Jan en Henk zijn broers en zitten al twintig jaar bij elkaar in een maatschap. Dat ging lange tijd goed. Nu Jan en Henk opvolgers hebben, komen er haarscheurtjes in hun samenwerking. Dit signaleert ook de bank, die de broers adviseert met Exitus aan tafel te gaan.

Lees meer

23 juni 2016: grote hagel zorgt voor miljoenenschade

Voor ondernemers in de regio Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg staat 23 juni 2016 in het geheugen gegrift. Hagel ter grootte van een tennisbal viel tijdens een supercel, het zwaarste type onweersbui dat kan voorkomen. Onze adviseurs staan hun klanten direct bij.

Lees meer

Bedrijf in bijzonder beheer: en nu?

Gerrit runt het ouderlijk varkensbedrijf nu tien jaar zelfstandig en het loopt op rolletjes. Totdat een ziekte bij de dieren roet in het eten gooit. Net op het moment dat de prijzen goed waren. Dit drukt op het bedrijfsresultaat. Voor de bank een aanleiding om het bedrijf in bijzonder beheer te plaatsen. Exitus kent het klappen van de zweep en wordt ingeschakeld.

Lees meer

Bedrijfsoverdracht: aan wie en hoe?

Pieter heeft al jarenlang een prachtig transportbedrijf dat goed loopt. Hij vervoert veel agrarische producten in een mooie nichemarkt. Toch vraagt Pieter zich af of hij met zijn bedrijf wil doorgaan. Het bedrijf zomaar verkopen wil hij niet, ook niet voor zijn medewerkers. Hij overlegt met een vertrouwde specialist bij Exitus en komt tot een oplossing.

Lees meer

Bedrijfsfinanciering door derden: een financiële puzzel

Jaap, een potplantenteler heeft een buurman die zijn bedrijfspand (een kas) wil verkopen of langdurig wil verhuren. Voor Jaap komt deze uitbreidingskans eigenlijk iets te vroeg. Onze adviseur onderzoekt meerdere opties en puzzelt net zo lang totdat het (financiële) plaatje klopt.

Lees meer

Krachten bundelen

Kees is een echte teeltman. Hij gaat voor een maximale opbrengst en de beste kwaliteit. Maar hij heeft moeite om dit als zodanig betaald te krijgen. Hij bespreekt zijn situatie met één van onze adviseurs die meerdere scenario’s met doorneemt.

Lees meer

Verplaatsing: een kans of bedreiging?

Is het verstandig nog te investeren in ons varkensbedrijf, terwijl de bebouwde kom aan ons bedrijf grenst? Een vraag die de familie Mathijsen bezighoudt en die we samen met hen oppakken.

Lees meer