komkommerteelt

Tuinbouwbedrijf Van den Beuken in Maasbree verkocht in 2021 een van de locaties waarop het komkommers teelde. Exitus vond een kandidaat-koper, bracht hen in contact en begeleidde de uiteindelijke deal. Johan van den Beuken blikt terug op het proces.

Jij en je broer teelden op twee locaties. Vanwaar de keuze om een ervan te sluiten?
“We zijn in 1979 gestart met ons bedrijf, zitten dus al heel wat jaren in het vak, maar hebben allebei geen opvolgers. Op een gegeven moment moet je keuzes gaan maken. De onze was om een van de twee locaties te verkopen.”

Hoe kwam Exitus bij jullie in beeld?
“We hadden niet perse haast met de verkoop en wilden het daarom niet nu al via een makelaar spelen. Vroeg in het traject kwamen we Jeroen Doornenbal van Exitus tegen. We hadden direct een goed gevoel bij hem. Hij kent de sector, kent ontzettend veel bedrijven en mensen, kan goed luisteren, is onderzoekend, correct en discreet. Dat zijn stuk voor stuk eigenschappen die er in zo’n proces toe doen.”

Heeft hij uiteindelijk de kopende partij met jullie in contact gebracht?
“Ja. Hij kende een bedrijf dat op zoek was naar uitbreiding en heeft ons met elkaar in contact gebracht. Bij alle gesprekken die volgden, was hij vanuit Exitus aanwezig. Vaak op de achtergrond, maar altijd heel scherp en altijd neutraal. Hij was onze procesbegeleider en mede daardoor liep het hele proces heel soepel.”

Wat is de meerwaarde geweest van Exitus in deze; en van Jeroen in het bijzonder?
“De kennis die ze meebrengen. Kennis van de sector, waardoor we in contact zijn gekomen met de koper. Maar ook kennis van alles wat er bij zo’n overdracht komt kijken, inclusief de contacten met andere partijen waar je mee te maken krijgt, zoals een notaris. Heel eerlijk: ik kende Exitus eerder niet, maar heb hen inmiddels al bij collega-ondernemers aangedragen.”

Vrijblijvend advies?

0413 – 25 78 76

Jeroen Doornenbal