Pieter heeft al jarenlang een prachtig transportbedrijf dat goed loopt. Hij vervoert veel agrarische producten in een mooie nichemarkt. Toch vraagt Pieter zich af of hij met zijn bedrijf wil doorgaan. Het bedrijf zomaar verkopen wil hij niet, ook niet voor zijn medewerkers. Hij overlegt met een vertrouwde specialist bij Exitus en komt tot een oplossing.

Pieter heeft veel vertrouwen in één onze adviseurs, ze kennen elkaar dan ook al jaren. Hij deelt zijn gedachten over de bedrijfsoverdracht met de adviseur en dat alleen al levert veel op. Pieter krijgt verschillende keuzes ter overweging mee en besluit de overdracht buiten de familie te gaan zoeken.

Onze adviseur heeft in zijn netwerk mogelijk een geschikte kandidaat. Iemand waarvan hij denkt dat diegene goed met Pieter door één deur zou kunnen. Dat blijkt een voltreffer. Onze adviseur stelt de samenwerkingscontracten op en zorgt ervoor dat de bedrijfsstructuur geschikt is voor de overname, zowel fiscaal als voor het verkrijgen van een financiering. Een investeerder versterkt het kapitaal van de overnamekandidaat. Zo is het transportbedrijf weer nieuw leven ingeblazen.