Gerrit runt het ouderlijk varkensbedrijf nu tien jaar zelfstandig en het loopt op rolletjes. Totdat een ziekte bij de dieren roet in het eten gooit. Net op het moment dat de prijzen goed waren. Dit drukt op het bedrijfsresultaat. Voor de bank een aanleiding om het bedrijf in bijzonder beheer te plaatsen. Exitus kent het klappen van de zweep en wordt ingeschakeld.

Gerrit heeft het varkensbedrijf van zijn ouders overgenomen en weten uit te bouwen van een zeugenbedrijf op één locatie naar een gesloten bedrijf op drie locaties. Hij is met personeel gaan werken en heeft daarom flink stappen moeten zetten. De ziekte bij de zeugen heeft de resultaten op twee van zijn bedrijven fors onder druk gezet. Hij ontvangt een brief van de bank van bijzonder beheer. Gerrit is bang de regie kwijt te raken en wil weten wat hij nu het beste kan doen.

Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring met bedrijven die (dreigen) in bijzonder beheer (te) komen. Zij kennen het klappen van de zweep en weten hoe banken in dergelijke situaties kunnen handelen. Banken hebben ook de ervaring dat de specialisten van Exitus ondernemers kunnen ondersteunen in dergelijk situaties. Dat geeft niet alleen de ondernemer, maar ook de bank vertrouwen.