Een goed overzicht van de geldstromen binnen je bedrijf brengt rust. Soms is het nodig terug te kijken zodat je weet waar je vandaan komt en hoe dat is gekomen. En natuurlijk is het van belang dat facturen tijdig worden verstuurd en betaald. Maar ook een betrouwbare planning van je ontvangsten en uitgaven zijn essentieel. Onze financieel specialisten zijn bedreven in het maken van liquiditeitsprognoses. Van dag tot dag en ook op week- en maandbasis. Zo kun je als ondernemer tijdig bijsturen.

Exitus:

  • stelt liquiditeitsprognoses op dag-, week- en maandbasis
  • beheert liquiditeiten
  • weet een degelijk debiteurenbeheer op te zetten

Rust en overzicht met financieel management

Als ondernemer ben je altijd in beweging. En je bedrijf dus ook. Soms zijn er moeilijkere tijden en daarmee verandert ook de liquiditeit. Met betrouwbare liquiditeitsprognoses zijn die tijden beter te overbruggen. En in tijden van groei geeft een liquiditeitsprognose een mooi overzicht welke kansen je (wanneer) het beste met beide handen kan aangrijpen.

Behalve financiële kennis en ervaring is er in ons vakgebied nog een belangrijke eigenschap nodig: sociale vaardigheid. Want de financiële afdeling heeft met alle secties van een bedrijf te maken. Het is de serviceafdeling van de organisatie. We vinden het belangrijk om de vertaalslag te maken van het financiële plaatje naar het belang voor andere medewerkers. En zo een brug tussen alle afdelingen en directie te slaan, zodat er een soepele samenwerking ontstaat.

Meer interim finance