Bart en Freek nemen het loonbedrijf van hun ouders over. De bank adviseert een renteswap bij een grote investering die ze doen. Toch moeten de broers in de jaren erna regelmatig nieuwe limieten accepteren en ze raken het overzicht kwijt. Bart en Freek schakelen onze specialisten in die jaren ervaring hebben met derivaten en swaps.

Zeven jaar later komt de bank praten over de swap. Op verzoek van de minister beoordeelt de bank haar eigen advies en product, het is allemaal goed. Diezelfde minister vindt het later toch niet goed. Alle swaps moeten worden gecontroleerd volgens het Uniform HerstelKader (UHK) en dienen gecompenseerd te worden. Inmiddels zijn Bart en Freek bijna een jaar verder en ze hebben nog geen enkele compensatie ontvangen. De bank heeft wel aangekondigd dat ze die binnenkort tegemoet kunnen zien.

Bij Bart en Freek leven veel vragen zoals: ‘kunnen we de bank nu wel vertrouwen?’ en ‘hoe kunnen wij het voorstel beoordelen, we hebben er geen verstand van?’. Onze ervaren adviseurs hebben kennis van het UHK en gaan het voorstel van de bank lezen en beoordelen om Bart en Freek een onafhankelijk advies te geven.