financieringsaanvraag

VGL Groen groeide in het pand in Beers uit zijn jasje. Ondernemers Koen van Gemert en Wilco Lamers vonden in Haps een nieuw pand. Voor het aanvragen van financiering, schakelden zij Exitus in.

Wat zijn jullie plannen?
“We zitten nu nog in een loods aan huis in Beers. Daar zijn we uit ons jasje gegroeid. Bovendien huren we het pand. We zijn als onderneming toe aan een volgende stap. Bij onze zoektocht stuitten we op een bedrijfspand in Haps dat precies bij onze plannen past.”

En toen moest de financiering worden geregeld. Hoe kwamen jullie bij Exitus uit om jullie daarin te begeleiden?
“Wij hebben die vraag eerst bij onze boekhouder neergelegd. Die adviseerde ons om hiervoor een specialist in te schakelen: Exitus. We hebben contact opgenomen en het klikte direct. Patrick van Oijen communiceert heel gemakkelijk, legt alles in heldere taal uit, zit er bovenop en denkt écht met je mee. ”

Wat heeft Exitus voor jullie betekend?
“Onze vraag was of Exitus een plan wilde schrijven dat wij aan banken voor konden leggen. In dat proces merk je vervolgens dat ze veel meer voor je betekenen dan je tevoren kon bedenken. Sowieso omdat ze de contacten hebben met banken, maar ook omdat ze kritisch meedenken: Exitus heeft ons geholpen om keuzes te maken, door vragen te stellen waar wij nog niet over nagedacht hadden.”

Hadden jullie de financiersaanvraag zelf kunnen doen?
“Nee. Zeker niet zoals dat nu is gebeurd. Wij zijn tuinarchitecten en hoveniers. Laat ons maar lekker creatief met groen bezig zijn. Dan zijn we op ons best. En je weet vooraf: als je een specialist inschakelt, kost dat geld. Maar we zijn ervan overtuigd dat dat zich snel terugverdient. De verhuizing is een grote stap voor ons bedrijf. De financiering ervan kun je maar één keer goed doen. Dat hebben we voor ons gevoel nu gedaan. Tijd om door te pakken.”

Vrijblijvend advies?

0413 – 25 78 76

Patrick van Oijen