bijdragen aan bestaansrecht

Door Annemarie de Ceuster

De nominatie in de Food100 lijst van 2020 kwam als een verassing en voelt als een grote waardering voor mijn activiteiten de afgelopen periode! Om onderdeel te mogen zijn van een groep aanstormende talenten en Nederlandse voedselveranderaars dit jaar is deze nominatie een waardering op de dingen die je dagelijks mag doen, met veel plezier! De prijsuitreiking heeft plaats gevonden waarbij 6 gamechangers uit deze lijst in het licht zijn gezet.

Laten we zeggen dat het afgelopen jaar een bewogen periode was waarin ik middels mijn werk en bestuursfunctie van betekenis kon zijn voor vele Brabantse boeren, in het bijzonder de jonge boeren. Ik zie het als een taak om bij te dragen aan het bestaansrecht van de agrarische sector. Het bestaansrecht omvat in mijn ogen alles. Alles wat zich op het boerenbedrijf voordoet namelijk circulariteit, stikstof, familietraditie, biodiversiteit, samenwerkingen en draagvlak. En juist dat ‘alles’ uit zich weer in hele concrete stappen. Want door het voeren van gesprekken op het Provinciehuis met Gedeputeerde Staten, het schrijven van notities om nog maar eens het agrarische belang te duiden, het ontwikkelen van nieuwe ideeën in het voedselsysteem in combinatie met de haalbaarheid daarvan en het behouden van voldoende animo aan bedrijfsopvolgers zie ik als een mooie opgave!

En dat is niet altijd makkelijk, geloof me, de kloof tussen politiek, burger en ‘de boer en tuinder’ zijn groot. Toch ligt daar juist de uitdaging om samen iets te bereiken wat niet altijd vanzelfsprekend is, maar voor niets gaat de zon op. Ik ben er van overtuigd dat deze transitie in agrifood ook heel veel goeds gaat brengen en daar wil ik graag met jullie onderdeel van zijn.

In mijn huidige werk ondersteun ik ondernemers en help ik ze vooruit. U kunt altijd met mij of mijn collega’s contact opnemen als u ook zo’n vraagstuk heeft.

Vrijblijvend advies?

0413 – 25 78 76