We geven financieel inzicht, structuur en optimaliseren werkprocessen. We kijken vooruit en denken in kansen. Dat doen we op interim-basis. Want de mooiste veranderingen komen van binnenuit.

Exitus is die onafhankelijke sparringpartner die:

  • aanvullend is op ondernemer en onderneming
  • mee- én vooruitdenkt en de ondernemer hiermee ondersteunt in zijn of haar ondernemerschap
  • de onderneming van binnen en buiten kent
  • sectorgerichte kennis brengt

Exitus heeft grote meerwaarde door het geven van inzicht en overzicht in onze financiën; daardoor kan ik de juiste financiële keuzes maken en succesvol ondernemen.

Jorg, ondernemer in tijdelijke huisvesting
Jorg,, ondernemer in tijdelijke huisvesting

Exitus heeft grote meerwaarde door het geven van inzicht en overzicht in onze financiën; daardoor kan ik de juiste financiële keuzes maken en succesvol ondernemen.

Jorg, ondernemer in tijdelijke huisvesting

Interim finance

Soms is er behoefte aan meer dan alleen advies. Je wil iemand die vanuit je organisatie kan meewerken en meedenken over de cijfers van je bedrijf. Met interim finance optimaliseer je je managementinformatie, krijg je grip op je geldstromen of kan je de financiële afdeling ondersteunen bij een reorganisatie.

We zorgen dat de nodige cijfers snel en overzichtelijk beschikbaar komen. Zo heb je de managementinformatie die nodig is om in controle te blijven.

Maar we maken ook liquiditeitsprognoses van dag tot dag of op week- en maandbasis. Zo kun je als ondernemer altijd tijdig maatregelen nemen en je financieel management op orde hebben.

Maar soms is een reorganisatie noodzakelijk om weer perspectief te krijgen. We brengen het functioneren van afdelingen en bedrijfstakken in kaart, begeleiden waar nodig mutaties en saneren kosten. Hands-on en altijd gericht op het gewenste resultaat.

Behalve financiële kennis en ervaring is er in ons vakgebied nog een belangrijke eigenschap nodig: sociale vaardigheid. Want de financiële afdeling heeft met alle secties van een bedrijf te maken. Het is de serviceafdeling van de organisatie. We vinden het belangrijk om de vertaalslag te maken van het financiële plaatje naar het belang voor andere medewerkers. En zo een brug tussen alle afdelingen en directie te slaan, zodat er een soepele samenwerking ontstaat.

Meer onafhankelijk advies