Exitus biedt oplossingen door het leveren van hoogwaardig financieel en bedrijfskundig advies. Onze adviseurs zijn als geen ander in staat om de mogelijkheden en kansen van uw bedrijf te analyseren.

IK RUN MIJN ONDERNEMING AL JAREN SUCCESVOL MAAR ZIT IK NOG OP DE JUISTE KOERS?

U bent een geslaagde ondernemer die zijn bedrijf de afgelopen jaren succesvol heeft opgebouwd naar wat het nu is. Uw bedrijf is rendabel maar de ontwikkelingen gaan nu wel heel snel. U weet eigenlijk niet meer of het verstandig is om zo door te gaan. Ook de nieuwe regelgeving heeft gevolgen voor uw situatie, wat is de impact daarvan op uw bedrijfsvoering?

Een adviseur van Exitus is in staat om samen met u duidelijkheid te vormen over de juiste koers naar de toekomst. Eén die past bij het bedrijf maar ook bij u als ondernemer.

IN ONS FAMILIEBEDRIJF LOOPT HET NIET HELEMAAL LEKKER

U merkt dat de samenwerking binnen het bedrijf niet helemaal loopt zoals gewenst, maar hoe kunt u dat weer in orde krijgen?

Bij iedereen speelt natuurlijk wel eens iets. Het is onze specialiteit om de samenwerking te verbeteren met respect voor elkaar. Het benoemen van elkaars krachten en die volop inzetten leidt tot een stabiele vruchtbare bedrijfsvoering.

Bij een samenwerking tussen mensen die niet meer samen verder willen durven wij ook de splitsing integer en met respect voor elkaar te initiëren en verder af te ronden.

U en uw familie werken weer prettig en ondernemen geeft weer voldoening, zowel zakelijk als privé!

DE BANK GAAT DE FINANCIERING OPZEGGEN, WAT NU?

Wij kunnen samen met u de weg uitstippelen die past bij u. Ruime ervaring op het gebied van insolventie is bij ons aanwezig. Lastige trajecten waarin wij voor u een oplossingsgerichte trekkersrol zullen vervullen.

IK WIL MIJN STAL VERGROTEN EN UITBREIDEN, KAN DAT ZOMAAR EN WAAR LOOP IK TEGEN AAN?

Er zijn een goot aantal zaken waar u mee te maken krijgt. Het eerste waar vaak aan gedacht wordt is: kan ik de vergunningen rond krijgen en wil de bank financieren? Twee heel belangrijke zaken die na een quickscan een goede indruk geven of uw plan haalbaar is.

Er spelen echter nog meer zaken zoals de extra inspanningen die in sommige provincies gevraagd worden (Brabantse zorgvuldigheidsscore) en een omgevingsdialoog. Allemaal zaken waarin wij goed thuis zijn.

De adviseurs van Exitus hebben de kennis en vaardigheden om uw vergunningen en financiële zaken tegen het licht te houden en het traject te begeleiden.

IK ZOEK EEN SPARRINGPARTNER, IEMAND DIE MIJ ALS ONDERNEMER BEGRIJPT

In uw huidige omgeving mist u iemand met wie u in vertrouwen een gesprek kunt voeren over uw onderneming. Iemand die met u mee denkt als ondernemer, maar tegelijk ook eerlijk en kritisch durft te zijn.

Als u ons uitnodigt krijgt u eerlijke feedback gebaseerd op feiten en we wijzen u op (nieuwe) kansen.

IK HEB EEN MOOI BEDRIJF, MOET IK DOORGROEIEN OF CONSOLIDEREN?

Als u moe bent van de mensen die alleen maar in groei denken is het goed om er eens samen voor te gaan zitten. Welke weg leidt voor u naar Rome?

Door alles helder op een rijtje te zetten krijgt u zicht/grip op úw toekomst en mogelijkheden, en daarmee ook op die van uw bedrijf.

IK KRIJG MIJN EXPLOITATIE NIET SLUITEND, WAT DOE IK VERKEERD?

Het kan zijn dat uw kosten te hoog liggen, of dat u de formatie te ruim hebt opgezet. Is dit van tijdelijke aard of zit er structureel iets niet goed in uw organisatie. En kan ik daar mijn opgebouwde voorzieningen voor gebruiken en wat voor invloed heeft dat op de lange termijn?

Samen met u gaan wij uw bedrijfsvoering analyseren en zoeken naar mogelijkheden om uw exploitatie te verbeteren. Niet alleen voor de korte termijn, maar vooral voor de lange termijn.

Uw exploitatie wordt weer sluitend en u kunt uw beleid verder uitvoeren.

DE BANK WIL ALLERLEI BEREKENINGEN, HOE KOM IK DAARAAN?

U bent in overleg met uw bank over financiering. De bank heeft een voorstel gedaan waarvan u niet weet of dit past. Ook vragen ze u prognoses aan te leveren.

Wij kunnen samen met u het overleg bij de bank voeren en ervoor zorgen dat u de juiste gegevens bij de bank kunt aanleveren. Ook zorgen wij ervoor dat u een onafhankelijk advies krijgt over voorstellen van de bank.

U heeft uw (bank)zaken helder in beeld en weet waar u aan toe bent.