Annemarie de Ceuster eerste 100 dagen Exitus

Zo, de eerste 100 dagen zitten er al weer op. En deze zijn voorbij gevlogen!

In deze periode heeft Exitus mij al kansen geboden om nieuwe dingen te doen om de huidige dienstverlening te verbreden. Innoveren en meedoen met nieuwe ontwikkelingen zijn immers aan de orde van de dag en bieden juist kansen voor agrarische ondernemers! Denk aan samenwerkingsverbanden, natuur inclusieve landbouw, CO2-credits en andere oplossingen die mogelijk een uitkomst bieden voor een passend verdienmodel.

Toch is advisering veel meer dan nieuwe ‘dingen’ bedenken, zeker in de agrarische sector. In deze 100 dagen ben ik vele ondernemers tegengekomen met ieder een eigen verhaal, historie, marktperikelen en ondernemerschap competenties. Deze mix aan diversiteiten maakt advisering in de sector enorm leuk en uitdagend!

Die uitdaging hebben we ook zeker gevoeld de afgelopen 100 dagen in de hectiek en spanningen, die zich afspelen in de land- en tuinbouw. De politiek blijft ons verrassen. Het is aan ons om daarmee om te gaan en de ondernemer zo goed mogelijk bij te staan. Denken in kansen en mogelijkheden is juist in deze hectiek het sleutelwoord!